VÝSTAVA PRACÍ TŘÍD SPECIÁLNÍCH V KAVÁRNĚ NA ZÁMECKÉ

07.10.2024 17:00

Po celý říjen mohou návštěvníkům Kavárny na Zámecké dělat radost obrázky našich žáků ze tříd speciálních I. a II. S. Jde o výběr výtvarných prací, které vznikaly především v průběhu uplynulého školního roku. Technika, kterou jsou tvořeny, byla vždy volena individuálně dle schopností žáků tak, aby vznikala nejenom hezká díla, ale především aby se každé dítě maximálně zapojilo v rámci svých možností. Je vždy důležité, aby naši žáci prožívali úspěch a samozřejmě měli z tvoření i výsledku radost.

A protože úspěchem a velkým zážitkem je pro nás i celá výstava, vydali jsme se s dětmi do kavárny vše prohlédnout a oslavit s výbornými zákusky,
které nám paní majitelka připravila. Někteří žáci byli v prostředí kavárny poprvé, ale všichni zvládli stolování i vhodné chování výborně. Mimochodem, i nácvik socializace a chování v neobvyklých situacích je důležitým prvkem vzdělávání ve třídách speciálních.

Kromě obrazů jsme výstavu doplnily ve spolupráci s některými nakladatelstvími i vybranými dětskými knihami s tématikou diverzity
a postižení,
se kterými můžete téma osob s postižením přiblížit
třeba i svým dětem či žákům. Pokud byste i vy chtěli osobně zhlédnout, jak se dětem výtvory podařily, máte možnost v Kavárně Na Zámecké do 3. 11. 2024.

Více fotografií